Bekijk hier de bewerking van het basisbeeld tot eindresultaat.

Markthal Rotterdam: 7 dagen per week
Naar Canadees en Amerikaans voorbeeld staat er op de Blaak een Markthal, maar Rotterdam zou niet de belangrijkste architectuurstad niet zijn als deze Markthal niet hypermodern zou zijn en in de vorm van een enorme vliegtuighangar.

Dit architectonische hoogstandje is extra speciaal doordat aan de binnenkant van de Markthal de kromme wanden en het plafond bekleed zijn met grote kleurrijke panelen. Dit enorme kunstwerk van Arno Coenen waarop heel veel fruit is afgebeeld heeft een oppervlakte 11.000 vierkante meter. De voor- en achterzijde van de Markthal in Rotterdam is afgesloten met een grote glazen wand die het ruimtelijke effect versterkt en het weer buitenhoudt. De Markthal Rotterdam is multifunctioneel met een grote parkeergarage in de kelder en aan de buitenkant koop- en huurappartementen.

Tijdtrap Markthal Rotterdam
Tijdens de bouw van de Markthal aan de Grotemarkt kwamen oude resten van 'Rotta' tevoorschijn, de middeleeuwse voorloper van de stad Rotterdam. Deze vondsten (kandelaars, potten, ketels) zijn in het centrale roltrappenhuis tentoongesteld. Des te dieper je komt, des te ouder worden de voorwerpen.

Verse producten in de Markthal van Rotterdam
Eerlijk is eerlijk: op het weer in Nederland kun je niet altijd rekenen en als je dan toch zeven dagen per week dat marktgevoel wilt hebben kun je terecht in de overdekte Markthal in Rotterdam. De begane grond van de Markthal vormt het kloppende hart: hier vind je meer dan vaste 100 zaken met verse groente, vis en versspecialiteiten. Ook kun je in de Markhal Rotterdam bloemen en planten kopen.